We gaan weer buiten trainen!

Hoogeveen, 30 maart 2021

Beste ouders, verzorgers en leden van Sidokwan

Zoals jullie via de media hebben kunnen vernemen, heeft de regering besloten dat (buiten)sporten t/m 26 jaar weer tot de mogelijkheden behoort en dat de sporters van 26 jaar en ouder in groepjes van 4 mogen trainen. (TKD-conditie, Boksen en Hapkido).  De sportscholen blijven voorlopig gesloten.

Wij hebben besloten om buiten de trainingen aan te bieden volgens de gestelde richtlijnen. Taekwondo, Hapkido en Boksen zijn weliswaar geen buitensporten, maar toch zien wij mogelijkheden om met elkaar te sporten, weliswaar enigszins aangepast.

Op het terrein (gazon) naast de dojang hebben wij houten vlonders laten plaatsen waardoor we een groot oppervlakte hebben om te trainen. We plaatsen verlichting waardoor we tot 21 uur kunnen trainen. Vanaf 31 maart gaat de avondklok om 22 uur in. Sportschoenen zijn verplicht, in verband met splinters die mogelijk afkomstig kunnen zijn van de vlonders.

Middels deze brief willen wij jullie over een aantal zaken informeren, want voordat we daadwerkelijk buiten kunnen sporten moeten we eerst aan de richtlijnen voldoen die vanuit het RIVM, GGD, ministerie, KNGU, NOC/NSF en de gemeente opgelegd zijn.

We starten met de buitentrainingen op woensdag 31 maart 2021. We hanteren zoveel mogelijk de oorspronkelijke trainingstijden. Na 21 uur willen we niet dat er buiten getraind wordt.

Bij regen wordt er niet getraind. De vlonders worden nat en glad en is het niet verantwoord om te trainen

 

Communicatie

De communicatie naar de leden zal via de website, facebook en de whatsapp groepen gebeuren. Denk hierbij aan wijzigingen in de trainingen of het niet doorgaan van een training i.v.m. het weer.

 

Aanmelden boks training

Indien je mee wilt doen aan een bokstraining, dan ben je verplicht om je van tevoren aan te melden! Dit kan door een app of bericht te sturen aan de trainer die bij de groep vermeld staat (zie rooster). Op dinsdag zijn er 11 kickbags beschikbaar dus ook 11 deelnemers die vervolgens verdeeld worden in groepjes van 4. Het is voor ons erg belangrijk dat we weten wie er komt boksen. Je moet je minimaal 1 uur van tevoren aanmelden voor de training. Er kunnen geen introducees meegenomen worden.

Indien je je hebt aangemeld en je kunt toch niet, dan moet je je ook weer afmelden bij de trainer! Indien je hier geen rekening mee houdt, kan je toegang tot de training ontzegd worden.

 

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen

Ziekte Trainers

Een trainer kan training geven als er geen sprake is van symptomen van het Coronavirus. Zelfs met milde symptomen, zoals een verkoudheid, moet een trainer thuisblijven. Conform de richtlijn van het RIVM en de GGD. Waar mogelijk zullen we dit met elkaar opvangen, maar wanneer dit niet mogelijk is, zal de desbetreffende training niet doorgaan.

Voorbereiding

  • Ga voordat je naar training komt thuis naar het toilet (er is geen toilet in de buurt waar we gebruik van kunnen maken).
  • Kom met de sportkleding al aan. Er is geen ruimte om je om te kleden. Houdt rekening met het feit dat het snel af kan koelen buiten.
  • Neem drinken in een bidon/fles mee.
  • Stem met je kind je contactgegevens af zoals een 06-nummer waar je op te bereiken bent mocht het nodig zijn.
  • Er zullen EHBO spullen aanwezig zijn, toch willen wij je vragen of u uw kind pleisters en/of tape mee wilt geven in de tas.
  • Ouders kunnen de kinderen afzetten, maar blijven in de auto.

Slecht weer

  • Mocht het weer te slecht zijn om buiten te trainen, dan delen de trainers dit mee via de groepsapp in Whatsapp. Zit je niet in een groepsapp, vraag de trainer dan je toe te voegen.
  • Er bestaat bij slecht weer de mogelijkheid dat de trainer de training online gaat geven. Ook dit wordt via Whatsapp gecommuniceerd.

Het rooster met ingang vanaf woensdag 31 maart 2021:

Maandag

19:00-20:00 12-26 jaar TKD Jeugd beginners Chris en Roelof
20:00-21:00 27 jaar e.o. TKD conditie Cees

 

Dinsdag

18:00-19:00 9-11 jaar TKD t/m groene band Jari, Maaike, Chris en Maurice
19:00-20:00 12-16 jaar TKD Jeugd gevorderden Jari
20:00-21:00 Boksen Larry / Johnny

 

Woensdag

15:00-15:45 3-5 jaar Little tigers Nicole ass.
18:00-19:00 Wedstrijdgroep Larry
19:00-20:00 9-14 jaar TKD vanaf groen/blauw Chris, Roelof
20:00-21:00 15-26 jaar TKD stijl training Peter en Cees

 

Donderdag

18:00-19:00 9-11 jaar TKD t/m groene band Larry, Anna, Monique,
19:00-20:00 12-14 jaar TKD t/m groene band Larry, Albert-Jan, Monique
20:00-21:00 Hapkido /boksen Hendrik / John

 

Vrijdag

17:00-18:00 6-8 jaar TKD instap groep Sarah en Jay
18:00-19:00 6-8 jaar TKD Sarah en Kevin
19:00-20:30  Sparring training Sarah

 

Wij zijn in ieder geval erg blij dat we weer kunnen starten met sporten! We hopen jullie ook.

We hebben geen idee hoe de ontwikkelingen zullen zijn wat betreft het coronavirus. We hopen dat we snel weer ‘normaal’ kunnen trainen. We weten dat de hele situatie voor aanpassingen van eenieder vraagt. We willen jullie dan ook echt bedanken voor jullie inzet! BEDANKT!!!

 

Namens alle leiding en het gehele bestuur,

Jacko Dekker

Voorzitter Sidokwan