FAQ

Wat is Taekwondo in het kort?

Taekwondo is een vechtsport. Het word ook wel gezien als Koreaans karate. Het grote verschil is dat bij karate voor 90% de handen gebruikt worden, en bij taekwondo voor 90% de voeten.

 

Als ik op Taekwondo wil, kan ik dan gewoon in mijn trainingspak trainen?

Ja. U kunt makkelijke kleding aan trekken, bijvoorbeeld een trainingsbroek en een t-shirt. Later is het mogelijk om een Taekwondo pak aan te schaffen.

 

En als ik besluit erop te blijven?

Dan kunt u na verloop van tijd een Taekwondo pak aanschaffen bij onze vereniging.

 

Wat is de minimale leeftijd?

Dit ligt aan het kind, we geven de voorkeur aan 6 jaar, maar sommigen worden met 5 jaar ook toegelaten. De leraar beslist in dit geval of uw kind al geschikt is of nog even een poosje moet wachten. We hebben echter ook een Little Tigers groep, waar kinderen vanaf 3 jaar al aan kunnen meedoen.

 

Ik ben 46 jaar, kan ik ook op deze sport of is het alleen voor de jeugd?

Ja. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Onze vereniging geeft les aan alle leeftijden, voor de ouderen is er bv de groep 14 jaar en ouder, waar de leeftijd varieert van 14 tot en met 55 jaar.

 

Zijn er alleen trainingen of regelen jullie ook wedstrijden.

Beiden, er zijn voor sommigen alleen trainingen, voor wie wil wedstrijden, en voor de ver gevorderden wedstrijden op hoog niveau, zoals de Nederlandse kampioenschappen of de Europese – en wereld kampioenschappen.

 

Als ik lid word moet ik dan ook lid worden van een Bond?

Ja, onze vereniging is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland (TBN).

 

Heeft Taekwondo net als Karate ook stijl vormen waarin je kunt trainen?

In het Taekwondo zijn ook traditionele vormen (oefeningen) en zijn te vergelijken met bijvoorbeeld Kata’s (uit het karate) Deze worden Poomsees genoemd. Op onze site staan ze allemaal, maar gebruik deze alleen als geheugensteun. Leer het patroon nadat je de taegeuk/poomsee van ons aangeleerd hebt. Dit voorkomt kleine en moeilijk af te leren foutjes.

 

Is Taekwondo geschikt voor mannen en vrouwen?

Ja, taekwondo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Zijn er wel goede faciliteiten op de vereniging?

Sidokwan is bij uitstek een goede vereniging met erg goede faciliteiten. De sportzaal beschikt volledig over matten afgedekt met een boven mat. Deze trainingszaal, maar ook de rest van de sportschool (kleedkamers, douches, kantine) worden bijna dagelijks door een schoonmaakploeg gereinigd. Hygiene staat bij onze vereniging dan ook hoog op de agenda. Er zijn gescheiden kleedruimtes inclusief douches. Er is een kantine aanwezig met vaste barmedewerkers. Trainingsmaterialen zijn in goede en schone staat. Hierbij moet u denken aan kleine trapkussens, grote trapkussens, flappen, beschermers, bokszakken, stokken, plastic messen etc.

 

Worden beginners goed opgevangen?

Naast het serieus beoefenen van de sport is er een goede en gezellige sfeer in de groep aanwezig. Deze staan open voor nieuwe beoefenaars. Iedere les binnen onze vereniging, dus ook Taekwondo lessen, worden gegeven door een hoofdtrainer en assistent trainers voor een goede begeleiding. Nieuwe leden kunnen hierdoor goed worden opgevangen en de basis snel worden aangeleerd.

 

Op welke avond(en) wordt er Taekwondo les gegeven?

Kijk hiervoor bij de trainingstijden.

 

Wat zijn de trainingstijden?

Kijk hiervoor bij de trainingstijden.

 

Wat zijn de contributiekosten?

Kijk hiervoor bij de algemene voorwaarden.

 

Waar wordt Taekwondo gegeven?

Onze vereniging zit aan de Trompstraat 1A. Dit zit tussen de melkfabriek (DOC) en de Stichting Kinderopvang Hoogeveen (SKD).