FAQ

Wat is Hapkido in het kort?

Hapkido is een zelfverdedigingssport. U leert hierbij om vanuit alle denkbare situatie, waarbij u wordt vastgepakt – gewurgd – aangevallen wordt door trappen en/ of stoten, zich te verdedigen en los te komen. Ook leert u door gebruik te maken van de kracht van de tegenstander de aanval over te nemen en een tegenaanval te plaatsen.

Als ik op Hapkido wil kan ik dan gewoon in mijn trainingspak trainen?

Ja. U kunt makkelijke kleding aan trekken, bijvoorbeeld een trainingsbroek en een t-shirt. Later is het mogelijk om een Hapkidopak aan te schaffen.

En als ik besluit erop te blijven?

Dan kunt u na verloop van tijd een Hapkidopak aanschaffen bij onze vereniging.

Ik ben 46 jaar kan ik ook op deze sport of is het alleen voor de jeugd?

Ja. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Onze vereniging geeft les vanaf 16 en ouder en is uitermate geschikt voor hogere leeftijden.

Zijn er alleen trainingen of regelen jullie ook wedstrijden.

Hapkido is voornamelijk gericht op zelfverdedigingen en wordt op dit moment niet in wedstrijdverband beoefend.

Heeft Hapkido net als Karate en Taekwondo ook stijl vormen waarin je kunt trainen?

In het Hapkido zijn wel enkele traditionele vormen (oefeningen) echter zijn deze niet te vergelijken met bijvoorbeeld Kata’s (uit het karate) of Poomsees (uit het Taekwondo) Enkele traditionele vormen zittn in het Hapkido als training voor technieken.

Hoeveel technieken leer ik?

Hapkido kent meer dan 3000 verschillende technieken.

Wat voor technieken leer ik?

Je leert trappen, stoten, slagtechnieken, polsklemmen, drukpunten benutten, armklemmen, schouderklemmen, heupworpen, schouderworpen, valbreken, verdedigingen tegen mes en pistool, verdedigingen met een band, touw, wandelstok etc.

Moet je sterk zijn of lenig?

Nee. Je hoeft niet sterk of lenig te zijn om goed Hapkido te kunnen beoefenen.

Is Hapkido geschikt voor mannen en vrouwen?

Ja, hapkido is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Trainen er wel vrouwen?

Ja. Er trainen op dit moment meerdere vrouwen.

Zijn er wel goede faciliteiten op de vereniging?

Sidokwan is bij uitstek een zeer goede vereniging met erg goede faciliteiten. De sportzaal beschikt volledig over matten afgedekt met een bovenmat. Deze trainingszaal, maar ook de rest van de sportschool (kleedkamers, douches, kantine) worden bijna dagelijks door een schoonmaakploeg gereinigd. Hygiene staat bij onze vereniging dan ook hoog op de agenda. Er zijn gescheiden kleedruimtes inclusief douches. Er is een kantine aanwezig met vaste barmedewerkers. Trainingsmaterialen zijn in goede en schone staat. Hierbij moet u denken aan kleine trapkussens, grote trapkussens, flappen, beschermers, bokszakken, stokken, messen etc.

Worden beginners goed opgevangen?

Naast het serieus beoefenen van de sport is er een goede en gezellige sfeer in de groep aanwezig. Deze staan open voor nieuwe beoefenaars. Iedere les binnen onze vereniging, dus ook Hapkidolessen, worden gegeven door een hoofdtrainer en assistent trainers voor een goede begeleiding. Nieuwe leden kunnen hierdoor goed worden opgevangen en de basis snel worden aangeleerd.

Op welke avond(en) wordt er Hapkidoles gegeven?

Kijk hiervoor bij de trainingstijden.

Wat zijn de trainingstijden?

Kijk hiervoor bij de trainingstijden.

Waar wordt Hapkido gegeven?

Onze vereniging zit aan de Trompstraat 1a. Dit zit tussen de melkfabriek (DOC) en de Stichting Kinderopvang Hoogeveen (SKD).