Kamp Ameland 2022

Het is bijna zover en dan vertrekken we naar kamp Ameland.

Na drie jaar mogen wij weer op kamp. Al meer dan 25 jaar organiseren wij voor de jeugd van Groningen en Hoogeveen dit kamp op Ameland. Voor de meeste kinderen best wel een hele belevenis. Te meer omdat de meeste kinderen op school nog niet op kamp zijn geweest. Dit jaar zal het weer een top kamp worden. De voorbereidingen zijn druk op gang…

Regelmatig zie ik Nicole heen en weer in de dojang lopen. ‘Ben een beetje druk met controleren van de materialenbakken. Ja, we hebben van alles voldoende.’ En weg is Nicole weer. In totaal gaan er 31 kinderen van Sidokwan mee en 17 kinderen van Taekwondo Center Henk Meijer. Natuurlijk verzorgen beide clubs de leiding. Uit Hoogeveen gaan mee: Nicole, Jari, Kim, Maaike, Lotte, Anna, Brian en Djarana. Jari maakt zich al druk over het hoge gehalte van het aantal vrouwen, maar gelukkig compenseert dat met het aantal mannen uit Groningen.

Sponsoring

Meerdere jaren achter elkaar werd de bus gesponsord door het garagebedrijf van Henkdrik Zomer uit Geesbrug. Helaas kon dat dit jaar niet gebeuren, omdat Hendrik geen bus meer heeft. Maar na vraag in de groepsapp reageerde de moeder van Jeronimo, Cheyenne Biemolt, positief op onze oproep. Dit jaar sponsort familie Biemolt de buskosten van Sidokwan. Erg lief, onze dank daarvoor!!

Vrijdag 10 juni is het verzamelen in Holwerd, waar de boot vertrekt. Hopelijk is iedereen op tijd om de boot te halen. Ik zie ze alweer voor mij, alle ouders die bij het hek staan en zich toch een beetje zorgen maken of het met hun kind wel goed komt. ‘Henkie, Henkie, luister naar de leiding.’ ‘Henkie, Henkiiiieee, sta niet te dicht bij het water.’ ‘Henkie, Henkie, wel een schone onderbroek aantrekken!!’ Ha ha ha uiteindelijk staat Henkie zondagmiddag 12 juni met een grote smile weer aan de kade om opgehaald te worden. Henkie kan niet wachten tot kamp Ameland 2023, want dan is hij er zeker weer bij!

Groet, Larry