8x goud voor Sidokwan in Dordrecht

Zaterdag 15 juni vertrok de Sidokwan wedstrijdselectie met 12 spelers, hun coaches en supporters in de vroege ochtend naar Dordrecht. Vertrek vanaf de dojang stond om 5.30 gepland. Dat beloofde een lange dag te worden in Dordrecht. Daar zou het laatste toernooi van dit seizoen plaatsvinden: Open Windmills 2022.

Pupillen bijten het spits af

De weging voor de pupillen deze ochtend was tussen 7 en 8 uur in de ochtend. Voor de pupillen Vayenne Krikken en Faya Gerding was dit hun eerste wedstrijd waarbij gevochten werd met elektronische pantsers. Erg spannend, zeker omdat zij als allereersten van de dag aan de beurt waren. Vayenne trof de eerste ronde het meisje dat later nummer 1 van haar poule zou worden. Ze vocht goed en wist enkele keren te scoren, maar helaas moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Hierna was het de beurt aan Faya. Ze werd goed aangemoedigd door de rest van het team en de supporters en wist mooie punten te scoren. Ze won haar wedstrijd uiteindelijk met een pointgap (verschil van meer dan 20 punten). Zij betrad hiermee de hoogste trede van het erepodium en mocht een mooie eerste plaats mee naar huis nemen.

Aspiranten sterk

Hierna waren de aspiranten Djyvano Zuidema, Dex Methorst en Charissa Krikken aan de beurt. Zowel Djyvano Zuidema als Charissa Krikken vochten een goede eerste ronde. Deze halve finale wisten beiden naar zich toe te trekken. Djyvano scoorde verschillende keren met mooie technieken. En Charissa wist haar tegenstander met pointgap te verslaan. Ook in de finale stond Djyvano zijn mannetje en versloeg hij zijn tegenstander. Charissa had het in de finale wat lastiger. In de laatste seconden van de tweede ronde wist zij nog gelijk te maken, wat leidde tot een verlenging. Wie het eerst in deze verlenging wist te scoren (golden point), zou de wedstrijd winnen. Het was spannend, maar Charissa scoorde uiteindelijk met een mooie dollyo chagi. Zowel Charissa als Djyvano mochten goud om hun nek hangen. Dex Methorst wist de finale helaas niet te winnen. Hij maakte enkele mooie acties, maar zijn tegenstander bleek te sterk. Dex werd tweede.

Ook kadetten succesvol

In de middag kwamen de kadetten, junioren en senioren aan bod. Ook hier werd goed gevochten. Ismael de Lima wist zijn halve finale overtuigend te winnen en was klaar voor de finale. Ook daar was hij de betere partij. Hij scoorde gemakkelijk en won de eerste prijs. Voor Charissa Maail was dit haar eerste partij in de A-klasse. In deze klasse zijn hoofdtreffers ook toegestaan. In de trainingen is hier veel op geoefend en dat was duidelijk te zien. Ze scoorde een paar keer fraai met een treffer op het hoofd, wist haar tegenstander te overrompelen en won uiteindelijk nadat haar tegenstander 10 strafpunten moest incasseren. Ook zij mocht de hoogste trede van het erepodium betreden. Delano Zuidema bleek tijdens de weging iets te zwaar en moest omgepould worden naar een hogere klasse. Desondanks wist hij de halve finale te domineren en won hij zijn wedstrijd overtuigend. In zijn finalepartij stond hij tegenover een Oekraïner. Deze jongen was snel en scoorde goed met krachtige stoten. Delano moest hier zijn meerdere in erkennen en zich tevreden stellen met een tweede plaats. Zijn broer Djayden Zuidema stond in de halve finale tegenover een goede tegenstander. Hij wist helaas niet genoeg punten te scoren en moest zich tevreden stellen met een derde plek.

Senioren sluiten dag af met nog meer goud

In de seniorenklasse vocht Damian van Duivenbode na lange afwezigheid een prima finalepartij. Hij scoorde overtuigend en wist het verschil te maken met een pointgap. Ook hij mocht met een eerste plaats huiswaarts keren. De gebroeders Prent, Kevin en Brian, wisten zich ook na goede partijen naar een eerste plek te knokken. In de halve finale wist Kevin enkele goede punten te scoren, wat ervoor zorgde dat hij met een mooie voorsprong won. In de finale lukte het scoren op het pantser minder goed. Maar ook met hoofdtreffers kun je winnen! Dankzij een paar mooie hoofdtreffers wist hij deze partij naar zich toe te trekken en kon ook hij het goud omhangen. In de eerste ronde van Brian zijn finalepartij werd er niet gescoord. Door enkele fouten van de tegenstander startte Brian de tweede ronde wel met een 2-0 voorsprong. In deze ronde wist hij het af te ronden met een mooie hoofdtreffer, wat uiteindelijk tot een 1e plaats leidde. Daarmee stond de teller op 8x goud, 2x zilver en 1x brons. Een geslaagde dag die werd beloond met een derde plaats in het teamklassement van de dag.