Brian Prent Sportman van Drenthe

Op maandag 16 januari werd Brian Prent in Hoogeveen verkozen tot Sporter van het jaar 2022 in Hoogeveen. Een hele mooie titel waar hij zeker trots op mocht zijn. De Hoogeveense Sporters van het jaar werden direct genomineerd voor de Drentse verkiezingen. En de uitslag werd afgelopen maandag (6 maart) tijdens het Sportgala Drenthe bekendgemaakt in Schouwburg Ogterop in Meppel, waar onze Brian tot Sportman van Drenthe werd benoemd.

De jury

Voorafgaand aan deze avond kon er het hele weekend gestemd worden op je eigen publiekslieveling. Met behulp van een mooi promotiefilmpje wist Brian vele stemmen al in de wacht te slepen. Naast de stemmen van het publiek bestond de jury uit een groep topsporters en sportjournalisten. Er verscheen een top 3 op het grote scherm in de schouwburg en uiteindelijk werd Brian als winnaar uitgeroepen. Een hele knappe prestatie die hij niet had zien aankomen.  

Waardering voor zijn prestaties

Brian had deze titel niet zien aankomen, maar hij heeft het zeker verdiend. Zo werd hij afgelopen jaar Nederlands Kampioen en wist hij ook op Mallorca tijdens de Mallorca Open de hoogste trede van het podium te betreden. Een knappe prestatie, zeker omdat het niveau van dit toernooi erg hoog was. Ook tijdens het internationale toernooi Open Wind Mills in Dordrecht ging hij er met de zege vandoor. Drie mooie titels waar hij trots op mag zijn. Met de titel Sportman van Drenthe als en extra stukje waardering voor zijn knappe prestaties.