Open Challenge Cup Tongeren, België

Zaterdag 5 maart vertrok Sidokwan met 14 deelnemers, supporters en coaches Jari, Larry en Brian naar Tongeren, België. Daar vond de 38e editie van de Open Challenge Cup plaats. Een toernooi met een groot internationaal deelnemersveld. Zo waren er ook dit jaar 600 deelnemers uit veel verschillende landen (onder andere België, Duitsland, Spanje, Portugal, Engeland, Denemarken, Israël, Cyprus en IJsland).

Weging en pizza eten

Aangekomen in België was het eerst tijd voor de weging. Bij de sporthal troffen we onze vrienden van Taekwondoschool Henk Meijer en konden we in de rij gaan staan voor de weging. Dit duurde nogal lang, maar na bijna anderhalf uur waren alle deelnemers gewogen en konden we met de hele groep op weg naar de pizzeria, waar we allemaal genoten van een heerlijke pizza. Na het eten vertrokken we richting hotel, zodat de spelers naar bed konden en de volgende ochtend fris aan het ontbijt plaats konden nemen.

De Aspiranten in actie

De volgende dag was het ‘Matchday’. Er werd gevochten op 8 velden. Eerst mochten de pupillen, aspiranten en kadetten in actie komen. In België bepaalt je geboortejaar de leeftijdsklasse. Dat betekende voor Vayenne Krikken en Faya Gerding (die dit jaar 9 jaar worden) dat zij voor het eerst in de aspirantenklasse moesten vechten. Ook Charissa Krikken en Djyvano Zuidema mochten in deze klasse in actie komen. Vayenne vocht in haar klasse een goede kwartfinale. In 2 rondes wist ze haar tegenstander te verslaan en ging zij door naar de halve finale. Helaas was deze tegenstander een maatje te groot en moest Vayenne genoegen nemen met de 3e plaats. Ook Faya moest in haar klasse eerst een kwartfinale vechten. Zij wist met gemak haar tegenstander te verslaan in twee rondes en ook zij mocht aantreden in de halve finale. Helaas wist zij deze niet te winnen en mocht ook zij een bronzen plak omhangen. Op het veld van Djyvano waren wat softwareproblemen en na een gewonnen eerste ronde moest hij lang wachten tot hij de tweede ronde in de kwartfinale mocht sparren. Gelukkig wist hij de goede flow te bewaren en won hij ook de tweede ronde. De have finale wist hij ook winnend af te sluiten, zodat hij zich op kon maken voor de finale. Helaas was deze tegenstander net wat te sterk en moest hij genoegen nemen met een 2e plek. Charissa had slechts één tegenstander in haar poule en mocht direct de finale vechten. Deze wist zij in 2 rondes af te maken en zo mocht zij het goud om haar nek hangen.

Vayenne in actie
Faya in actie

Tijd voor de Kadetten

Isa Coenen, Djayden Zuidema en Charissa Maail kwamen dit toernooi uit in de Kadetten klasse. Voor Isa de eerste keer, omdat zij dit jaar 12 wordt. Dit bleek echter geen probleem voor Isa, die door Larry ook wel de ‘Tank’ genoemd wordt. Zowel de kwartfinale, als de halve finale wist zij winnend af te sluiten en mocht zij zich klaar gaan maken voor de finale. In de finale had ze het zwaar, maar wist ze zich goed terug in de wedstrijd te knokken. In drie rondes sloot zij de finale winnend af en was er een 1e plaats voor Isa. Ook Djayden vocht zijn eerste ronde erg goed. Met verschillende hoofdtreffers wist hij de eerste ronde van de halve finale te winnen met pointgap (12 punten verschil). Ook de tweede ronde won hij met gemak, wat betekende dat hij zich op kon gaan maken voor de finale. Zijn tegenstander in deze finale was helaas wat te sterk en hoewel Djayden een paar mooie scores wist te maken, moest hij net als zijn jongere broer genoegen nemen met zilver. Charissa was de derde Kadet die op de mat moest verschijnen. Zij vocht een erg mooie halve finale en ook zij mocht door naar de finale. Haar tegenstander in de finale was helaas wat te sterk en hoewel Charissa goed vocht, scoorde zij onvoldoende en moest ook zij genoegen nemen met een 2e plek.

Headshot Djayden
Actie Charissa M.

Junioren en Senioren sluiten de dag af

Pas toen alle rondes in de jongste klasses waren afgerond, zo tegen 15.30 uur, mochten de junioren en senioren starten. In de juniorenklasse traden Ismael de Lima, Robin van de Berg, Daniëla Oost, Delano Zuidema, Miguel Molenaar en Lieke Heling aan. Kevin Prent kwam uit in de zwaargewichtenklasse van de senioren, waar normaal Brian Prent ook vecht. Helaas was Brian geblesseerd en nam hij dit toernooi deel als coach.

Robin en Ismael vochten in dezelfde poule en beiden wisten hun tegenstander in de halve finale te verslaan. Dat betekende dat zij in de finale tegenover elkaar zouden komen te staan. Het is altijd lastig om tegenover een ploeggenoot in het veld te staan, maar ze gingen beiden voor de winst. De eerste ronde was voor Robin en nat na de start van de tweede ronde kwam Ismael verkeerd terecht na een trap en blesseerde zichzelf aan zijn teen. Hij werd door de EHBO het veld afgedragen en kon helaas de partij niet afmaken. Zilver voor Ismael en goud voor ploeggenoot Robin. Goud was er ook voor Daniëla. Zij vocht een goede halve finale en wist haar tegenstander vrij eenvoudig te verslaan. Ook de finale wist ze naar haar hand te zetten en winnend af te sluiten, een mooie 1e plek voor Daniëla. Het derde goud in de juniorenklasse was voor Delano Zuidema. De halve finale vocht hij sterk en kon hij het hoofd van zijn tegenstander knap vinden. Die finaleplek was verdiend binnen. Deze finale was erg spannend. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het Delano die de wedstrijd naar zich toe kon trekken, een mooie eerste plaats voor hem. Ook Lieke wist de finale te bereiken. Haar tegenstander in de halve finale was niet opgewassen tegen de harde trappen van Lieke en ging na een mooie hoofdtreffer knock out. De finale tegen de Israëlische topper wist Lieke helaas niet winnend af te sluiten. De Israëlische was een maatje te groot voor haar. Miguel vocht in de voorrondes tegen een Cyprioot. Ook in Cyprus hebben ze erg goede vechters en hoewel Miguel het erg goed deed, was deze tegenstander net wat te sterk. Kevin stond bij de senioren tegenover twee IJslanders. De eerste wist hij in de halve finale in twee rondes te verslaan. De andere IJslander kwam hij tegen in de finale. Dit was een erg spannende partij, maar helaas wist Kevin niet goed te scoren en ging zijn tegenstander er met het goud vandoor, een tweede plek voor Kevin.

Robin en Ismael finale
Delano in actie
Lieke met een rake trap
Kevin in actie

Een mooi eindresultaat

Na een lange dag, was het rond 20 uur tijd om weer richting Nederland te gaan. Met 14 deelnemers wist Sidokwan dit toernooi succesvol af te sluiten met 5 keer goud, 6 keer zilver en 2 keer brons en was onze club 4e in het eindklassement, een mooie prestatie!

Team Sidokwan en Team Henk Meijer