Vijf maal goud voor Sidokwan in België

Op het Open Challenge Cup in Tongeren in België wint Sidokwan alle vijf de finales en behaalt daarna ook nog vier maal brons. Het toernooi was met ruim 500 deelnemers sterk bezet.

Team Sidokwan was met 9 man sterk. Ismaël  de Lima moest driemaal op de mat verschijnen voordat hij zijn gouden medaille in ontvangst mocht nemen. De Lima vecht een sterk toernooi. Is niet onder de indruk wanneer hij even achter staat, blijft geconcentreerd en heeft geduld. Kan zowel in de aanval als verdediging goed vechten. Ismaël: ‘Ik ben wel tevreden over het resultaat, maar het kan altijd beter.’

Na Ismaël was het Inas Bengrad die blij was dat zij haar halve finale van Jayda Possemis won omdat ze haar laatste toernooi in Den Bosch nog verloor. Een sportieve revanche van de Hoogeveense. In de finale kon Inas ook niet gestopt worden en won goud met 21 tegen 9 van Moors.

Maurice Hof won in de junioren klasse -73 kg een gouden medaille. Hof vocht agressief en maakte goed gebruik van zijn lengte voordeel. In de eerste ronde zag men al dat het niveau verschil te groot was en in de tweede ronde gooide coach van de Belg de handdoek op de mat. Maurice wint met technisch knok out.

Ook de gebroeders Prent waren goed op dreef. De halve finale werd een warming up voor  Kevin. Deze had het niet moeilijk tegen de Belg Salmon. Na 23-3 won op won Kevin op basis van Point Hap. De finale werd een spannend gevecht. Kevin vecht beheerst en doorziet de tactiek van Monier. Kevin staat op voorsprong maar kan niet uitlopen ondanks een mooie hoofdtreffer scoorde hij hiermee geen punten. In de tweede ronde bleef het spannend en deden beide spelers niet onder voor elkaar. Met een nipte zege 6-5 wint Kevin goud. Brian Prent lag binnen enkele seconden al op de grond, dit vanwege een trap in zijn kruis, gelukkig kon hij doorvechten Later gebeurde het weer, wat hem wel uit zijn spel haalde. Brian trapt hard op lichaam en hoofd en geeft de Luxemburger geen kans. Tweede goud voor familie Prent is een feit.

Damian van Duivenbode hield na zijn partij een bloedneus en een bronzen medaille over aan zijn halve finale. Pierard was vandaag te sterk voor de Sidokwanner en wint terecht het toernooi. Lotte Kat wint nipt met 5 tegen 4 de kwart finale maar kwam in halve finale 1 punt te kort om door te mogen gaan. Kat neemt genoegen met brons. Robin Westerlaan en Miguel Molenaar startten beiden goed en wonnen overtuigend met respectievelijk een sterke voorste been en gedrevenheid maar daarna was de vorm weg en mochten beiden brons in ontvangst nemen. Lieke Heling had dit weekend minder geluk en bleef buiten de prijzen.