9x Goud voor Sidokwan in Groningen

Groningen – Zaterdag 29 februari kwamen de jeugdleden van Sidokwan in actie tijdens de 2e  editie van de KTA Cup in Groningen. In Sporthal Vinkhuizen werd er door ruim 100 taekwondoka’s gestreden om de prijzen. Sidokwan was met maar liefst 23 jeugdleden goed vertegenwoordigd.

De Mini’s kwamen eerst in actie. In de eerste poule wist Faya Gerding een mooie eerste prijs te behalen. Vayenne Krikken werd in de andere mini-klasse tweede.

Bij de Pupillen wist Dex Methorst al zijn partijen overtuigend te winnen. Hij nam de grootste beker mee naar huis. Ook Lenn Mars, Charissa Krikken en Isa Coenen behaalden de eerste plaats in hun klasse bij de pupillen. Djyvano Zuidema werd tweede en Mae-Lynn Benjamins mocht de beker voor de derde plaats in haar klasse mee naar huis nemen. Rowena Oost viel helaas net buiten de prijzen en werd vierde.

Hierna was het de beurt aan de Aspiranten. Een eerste plaats was weggelegd voor Charissa Maail en Melvin Pol. Melvin wist de finalepartij van teamgenoot Ravi Stuivenberg te winnen, die tweede werd. Ook Julian Hoorn, Mick Wiekema en Djayden Zuidema mochten de tweede prijs in ontvangst nemen. Jurre Mars en Aaron Oost werden derde in hun klasse. Siebren Koenen en Koen Veldman vielen helaas met hun vierde plek net buiten de prijzen.

Als laatste kwamen de Cadetten op de mat. Robin van de Berg wist met overtuigende cijfers de finale te winnen en mocht het goud in ontvangst nemen. Ook Ellis Methorst werd eerste in haar klasse. Delano Zuidema had helaas geen tegenstanders, maar kon uitkomen in een zwaardere gewichtsklasse. Hier moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders. Hij ging naar huis met de derde prijs. Ook Robin Picauly had het zwaar en viel met haar vierde plaats helaas net buiten de prijzen.

Een goede dag voor Sidokwan met 9x Goud, 6x Zilver en 4x Brons!