Sidokwan vecht in België op Genk Open

Genk (België). Met een jetlag kwam Sidokwan coach Jari Dekker een dag eerder aan in het hotel Hasselt. Dekker, rechtstreeks terug van een korte vakantie in Singapore, had het zwaar: ‘Ik heb net een paar uur geslapen na 13 uur vliegen, maar ik ben er klaar voor, laten we naar de weging gaan.’ Zo vertrok het inmiddels gearriveerde team Sidokwan (12 spelers)  naar de weging van het internationale Genk Open taekwondo toernooi.

Het werd een lange dag met een spectaculair eindgevecht van Miquel Molenaar. Pas om 20.00 uur mocht de Sidokwanner zijn finale partij vechten tegen de Belg Nagaev. Molenaar scoort direct naar het hoofd. De Belg wil zijn achterstand wegwerken en valt continu aan echter is Molenaar te snel en maakt goede scores naar het hoofd en lichaam. Nagaev krijgt geen vat op de Hoogevener omdat Molenaar drie rondes op een erg hoog tempo gevarieerd vecht. Met 14 tegen 9 wint Miguel Molenaar het goud in zijn klasse. Ondanks het toernooi voor Sidokwan niet goed van start ging behaalde Hoogeveen toch drie maal goud, drie zilver en twee keer brons, de Hoogeveners behaalden hiermee de negende plek in het algemeen klassement.

Kevin Prent die een te korte voorbereiding had vocht dit keer niet zelf maar coachte zijn spelers. Kevin: ‘Het begon niet goed,  we hebben spelers meegenomen die nog erg jong zijn maar hier veel ervaring op kunnen doen. Charissa krikken, Dex Methorst en  Djyvano Zuidema lootten een erg zware poule met meer dan 15 spelers. De inzet van het drietal is goed en spelers vechten zeer gedreven, maar het is duidelijk dat de onervarenheid het grote struikelblok was.’ Brian Prent wint de halve finale van de Duitser Weber met 4 tegen 3. In de finale treft hij een Bryan Zonderop. Prent heeft nog niet kunnen winnen van Zonderop. Het gevecht ging drie rondes lang gelijk op en in ronde drie werd het erg spannend. In deze laatste ronde komt de Hoogevener met een harde stoot op voorsprong vijf tegen vier maar Zonderop reageerde heel snel met hoofdtreffer, vijf tegen zeven. Prent bedacht zich niet sprong op Zonderop trapte vol op het hoofd maar was deze spectaculaire trap buiten de tijd. Waardoor Zonderop goud wint en Brian Prent zilver. Ook Delano Zuidema vocht in de juniorenklasse een spectaculaire finale partij tegen Rumokoy uit Almelo. Beide heren schroomden niet om flink gas te geven en hoge trappen nar het hoofd te maken. In de derde ronde scoorde Zuidema met een harde gesprongen trap naar het hoofd, maar in plaats dat Rumokoy knock out ging herstelde hij goed en vocht alsof er niks aan de hand was. Uiteindelijk is Rumokoy de betere en wint de Hoogevener een mooie zilveren medaille. Ismaël DeLima is de tweede Sidokwanner die goud veroverde in Genk. DeLima vecht zoals altijd heel zelfverzekerd en sterk. DeLima had geen moeite met de Fransman Mazouz, die de eerste ronde wel voorstaat maar in de tweede en derde ronde was het Delima die overheerste met zijn agressie vechtstijl en wint met elf tegen drie en mocht daarna de finale tegen de andere Fransman Yakoubi vechten. Maar ook hier had de Hoogevener geen moeite mee en wist dat de gouden medaille voor hem was, eindstand eenentwintig tegen elf. Het derde goud ging naar Robin Westerlaan. Westerlaan vecht voor het eerst in de junioren klasse. En begint sterk met een voorsprong tegen Mazouz uit Frankrijk. Robin kan niet uitlopen want ondanks hij de Frans man naar het hoofdraakt de scoort hij ook weer een tegen punt. Tot het eindsignaal is het spannend maar wint Robin met negen tegen acht het goud. Daniela Oost die ook haar eerste junioren finale partij vecht was minder gelukkig tegen Housni uit Rotterdam. Housni is duidelijk de betere en kon Oost alleen maar er voor zorgen om de score laag te houden en proberen goede punten te maken. Met 11 tegen 23 is zilver het hoogst haalbare voor Daniela. Brons was er voor Djayden Zuidema en Charissa maail. Lieke Heling viel in Genk buiten de prijzen.

Op 29 mei zal de jeugd van de Sidokwan deelnemen aan het mini Boeskool toernooi in Oldenzaal. Op de kalender van Taekwondo Bond Nederland staan de Nederlandse kampioenschappen gepland op 10 juli aanstaande. Mocht dit doorgaan dan zal team Sidokwan Hoogeveen vertegenwoordigen.