Sidokwan jeugd wint in Nijmegen

Sidokwan jeugd wint in Nijmegen
Met 14 spelers vechten 8 Sidokwanners in de finale op het Yoo-Sin Toernooi in Nijmegen.
De eerste finale wordt gevochten in de pupillen in de -30 kg categorie. Hier vechten twee Sidokwanners de finale! Robin Westerlaan wint zijn partijen voor de finale met grote scores 12-0 en 12-2. Zijn tegenstander en teamgenoot Miguel Molenaar weet het ook tot de finale te halen en wint overtuigend zijn voorrondes met 14-2 en 8-3. De finale gaat gelijk op en tot in de laatste ronde staat het 2-2. Beide Sidokwanners doen niet voor elkaar onder en het is spannend tot aan het einde! In de laatste seconden weet Robin Westerlaan een punt te scoren en wint met 3-2, waarmee Miguel genoegen moet nemen met het zilver!
De tweede finale vindt plaats in de aspiranten klasse -40 kg. Inas Bengrad zet Sidokwan op de kaart door haar partijen overtuigend te winnen met haar kenmerkende achterwaartse trappen, en weet de finale te winnen met een score van 18-10. Inas gaat als tweede Sidokwanner met goud naar huis!
De volgende finale wordt gevochten in de aspiranten klasse -45 kg. Chris kloppenberg weet zijn halve finale te winnen met 11-1, en krijgt daardoor veel zelfvertrouwen! Zijn tegenstander in de finale is een bekende voor Chris. De partij gaat op en neer totdat zijn tegenstander een achterwaartse trap scoort waarbij hij drie punten krijgt. Chris land zelf meerdere draaitrappen hard op het pantser maar de scores verschijnen niet op het scorebord, en verliest zijn finale met 10-7. Bij elektronische pantsers worden dit soort fouten niet gemaakt, maar wanneer er door scheidsrechters worden gedrukt kan dit voorkomen. Chris gaat met een leerzame ervaring en tevreden naar huis met het zilver!
Ook zijn zus Kim Kloppenberg weet de finale te bereiken in de klasse tot -55 kg. In haar voorrondes weet Kim superieur te winnen met scores van 14-2 en 13-1! Ook haar tegenstander in de finale is een bekende, waar ze de week ervoor nog tegen had gevochten. Ook deze partij gaat gelijk op maar in de laatste rondes loopt Kim tegen een achterstand op, die ze niet meer kan inhalen. Kim moet genoegen nemen met zilver met een score van 8-6, en kan met drie partijen terugkijken op een sterk toernooi!
De volgende finale van de dag wordt gevochten in de cadetten klasse tot -45 kg. Wederom staan hier twee Sidokwanners in de Finale. Mark Jutstra heeft één voorronde en weet deze dominant te winnen met een score van 12-2. Zijn tegenstander Damian van Duivenbode moet een partij meer vechten om de finale te bereiken en wint zijn voorrondes met 7-1 en 4-3. In de finale treffen de twee Sidokwanners maar Damian is een maatje te groot voor Mark, die net hersteld is van een vervelende enkel blessure. Met een score van 10-5 weet Damian de partij te winnen, maar Mark kan tevreden zijn met Zilver. De laatste finale van de dag vindt plaats in de kadetten +59 kg. Sharon Scholtens won afgelopen weekend goud tijdens de Detmold Cup in Duitsland! Vandaag bleek ook Sharon weer in vorm te zijn, en overdondert haar tegenstander met een eindscore van 8 tegen 3. Sharon gaat ook dit weekend weer met goud en een goed gevoel naar huis!
Van de 14 spelers gaat Sidokwan naar huis met 4x goud 4x zilver en 2x brons. De trainers kijken terug naar een leerzaam toernooi en een goed resultaat!

Detmold Cup Duitsland.
Ook de Junioren en senioren waren actief in Duitsland. Op het internationale Detmold Cup wordt de laatste voorbereiding getoetst voor de Nederlandse Kampioenschappen 7 januari aanstaande.Maaike Smit, junior tot 68 kg. begint haar finale partij tegen Frosch erg sterk. In agressieve vechtstijl scoort de Hoogeveense punten op het lichaam. Domineert het gevecht en wint uiteindelijk met 5 tegen 2.Goud was er ook voor Sharon Scholtens in de cadetten klasse. Scholtens won haar finale partij met 3 tegen 2 van Karadag. Ondanks geringe punten verschil was het wel Scholtens die het gevecht domineerde. Zuster Cherel Scholtens werd in haar klasse tweede, net als Kevin prent en leon van der Veen. Van der Veen vocht een finale partij tegen team genoot Brian Prent die in Duitsland de betere was en deze finale met 6 tegen 1 won, goud voor Brian Prent. Jari Dekker behaalde brons. Danny van der Veen kon in verband met blessure toernooi niet voortzetten.