Sidokwan huldigt kampioenen op traditionele jaar afsluiting.

Ruim 100 Sidokwanners bezochten zaterdagavond de traditionele jaar afsluiting in sporthal Valkenlaan in Hoogeveen. De avond werd geopend door verschillende korte demo’s. Hierna presenteerden Peter Boertien en Cees van der Kooij op ludieke wijze de trainers die de avond zouden verzorgen.  De jongste deelnemers was 4 jaar en de oudste ergens over de vijftig.  Na de pauze werden de prijswinnaars van de NK 2019 gehuldigd en kregen de kersverse zwartbanders Monique Averesch, Maurice Hof en Darnell Leepel een zwarte band met hun naam uitgereikt.  Hendrik Zomer kreeg de zwarte band Hapkido. Hoogte punt was het bekend maken van de seizoen winnaars. Dit jaar werden grote trofeeën beschikbaar gesteld door de familie Zuideman van ‘Zuidemabetonvormen’. Dit werd tot de avond geheim gehouden waardoor de verrassing nog groter was. Seizoen winnaar jongens is Miguel Molenaar met 148 punten, tweede eindigde met 118 punten Ismaël de Lima en Robin Westerlaan werd derde met 116 punten. Bij de meisjes was Inas Bengrad de beste met 122 punten. Zij ging voor Lieke Heling (104 punten) en Charissa Krikken (95 punten).

Bij de junioren en senioren werd Brian Prent seizoen winnaar met 50 punten, Kevin Prent met 40 punten tweede en Kim Kloppenberg derde met 33punten.

Met behulp van de band examens app kunnen alle resultaten bij gehouden worden, hieruit blijkt dat Julio Boxma, Clasic Pekel en Robin Westerlaan de hoogste cijfers hebben behaald. Zij ontvingen ervoor een certificaat.Na de huldiging  werden de vrijwilligers en sponsoren van Sidokwan tijdens een receptie bedankt voor hun ondersteuning het afgelopen jaar.