Melvin Pol debuteert met taekwondo goud!

Sidokwan reisde zaterdagochtend af naar het Open Zuid Toernooi in Den Bosch.

Met een deelnemersaantal van 349 een vol bezet toernooi voor Nederlandse begrippen.

Sidokwan had in totaal 16 deelnemers en ging met een totaal van 6 goud, 5 zilver en 3 brons met een tevreden gevoel na huis.

 

 

Trainers Jari, Brian en Kevin zien het trainingsblok van de afgelopen weken terug in de wedstrijd en zullen deze lijn voortzetten. Het kunnen vechten in clinch situaties heeft de afgelopen weken de volledige aandacht gehad, dit resulteerde voor veel win partijen in Den Bosch.

Het ‘Rocky’ goud van de dag

In de Aspiranten tot 45 kg vocht Melvin Pol een zinderende finale. Melvin vecht voor het eerst met het elektronische systeem en is vrij nieuw in het wedstrijdcircuit. In de eerste ronde van de partij loopt Melvin tegen diverse punten aan, er is een punten verschil van 12 na de eerste ronde in Melvin’s nadeel. Melvin herpakt zich in de tweede ronde en haalt veel punten in met effectieve scores. Met nog 10 seconden te gaan staat Melvin nog 6 punten achter. De scheidsrechter onderbreekt de partij en Melvin geeft aan dat hij niet meer kan. Toch verzet hij zichzelf en weet in de laatste seconde een score te maken, waarbij de partij eindigt met een score van 33-32 in het voordeel van Melvin.

Chris Kloppenberg, Robin van den Berg, Delano Zuidema, Lieke Heling en Kevin Prent weten hun finales beslissend te winnen en nemen ook goud mee naar huis. Zilver was er voor:  Ismael de Lima, Damian van Duivenbode, Daniëla Oost, Robin Westerlaan en Inas Bengrad. Brons: Djayden Zuidema, Miguel Molenaar, Lenn Mars en Dex Methorst.