Jeugdteam Sidokwan pakt prijzen op Open West Taekwondo Kampioenschappen.

Roelofarendsveen – Team Sidokwan heeft zaterdag vijftien podiumplekken weten te bemachtigen op de open district kampioenschappen West voor jeugd. Sidokwan wist maar liefst tien finale partijen binnen te halen. Hiervan werden zes finale partijen door Sidokwan gewonnen. Naast de gouden medailles werden er nog vier zilveren en vijf bronzen medailles gescoord.

Jeugdteam Sidokwan vertrok zaterdag met éénentwintig spelers naar Roelofarendsveen. Drie pupillen, tien aspiranten, zes kadetten en twee junioren. Charissa Maail behaalde bij de pupillen als enige een prijs, zilver. De aspiranten categorie was wel de grootste en zwaarste klasse. Bij de meiden waren Lieke Heling en Inas Bengrad de sterksten in hun poule en namen goud mee naar Hoogeveen. FynnZoeteman, en de gebroeders Delano en Djayden Zuidema kwamen in de finale net iets te kort. Het drietal vocht zich goed naar zilver. Brons was er voor Robin Westerlaan.

In de cadetten en junioren klasse ging het er wat harder aan toe en was de Hoogeveense taekwondo  vereniging het meest succesvol. Cherel Scholtens en Chris Kloppenberg wonnen hun finale in de A-klasse overtuigend met mooie scores. Sharon Scholtens, Terence Geraerds Thesingh, Damian van Duivenbode en Maurice hof verloren de halve finales en waren zaterdag goed voor brons. De enige twee junioren Kim Kloppenberg en Maaike Smit, vechtend in de A-klasse,  namen ook goud mee naar huis. Maaike Smit versloeg de beide finalisten van de Nederlandse Kampioenschappen 13 januari jongst leden.