Goud voor Maurice en Isa in Duitsland

Vrijdag 25 november vertrok de wedstrijdselectie naar Wuppertal, Duitsland, voor het laatste toernooi van dit jaar: Internationale Bergische Loewencup. Omdat dit een lange rit is van 3 uur, is er gekozen op vrijdag te vertrekken, de weging in de avond mee te pakken en te overnachten in een hotel nabij de sporthal.

Voorbereidingen

Na de weging ging de selectie van Sidokwan samen met de selectie van Henk Meijer richting de pizzeria, waar we heerlijk konden genieten van een flinke pizza of een heerlijke pasta. Er werd gezellig gekletst en voor we het wisten was het weer tijd om naar het hotel te gaan. Na het inchecken volgde er een motiverende speech van coaches Larry en Jari en konden de deelnemers hun bed opzoeken om in de ochtend weer uitgerust bij het ontbijt te verschijnen.

Nerveuze koppies

Aangekomen bij de sporthal, zochten de supporters een plekje uit op de enorme tribune en konden de deelnemers zich op gaan warmen. De aspiranten oogden wat nerveus. Niet zo vreemd, aangezien dit hun eerste toernooi zou zijn waar ze ook naar het hoofd mogen trapppen. In Duitsland is dat, anders dan in Nederland, ook bij de jeugdklasses toegestaan.

Aspiranten in actie

Charissa Krikken en Djyvano Zuidema mochten als eersten in actie komen. Charissa zat goed in het toernooi en wist de eerste partij met 2 keer pointgap (meer dan 12 punten verschil) te winnen. Ze wist het hoofd van haar tegenstander goed te vinden en scoorde makkelijk. Ook de tweede partij tegen een Belgisch meisje waar ze in België niet van wist te winnen, wist ze winnend af te sluiten in 2 ronden. Ze hoefde niet lang te wachten op haar finalepartij. Helaas was haar Duitse tegenstander een maatje te groot. Ze scoorde makkelijk naar het hoofd en zette Charissa snel op achterstand. Ook in de tweede ronde kon Charissa niet voldoende punten scoren en verloor zij de finale. Zilver voor Charissa. Djyvano ging ook goed van start dit toernooi. De eerste ronde werd eenvoudig gewonnen met 2-0. De halve finale stond Djyvano tegenover een sterke tegenstander. Helaas kon hij deze niet winnen en moest hij zich tevreden stellen met het brons. De derde en laatste aspirant van de dag was Isa Coenen. Zij vocht een sterke finale en had geen drie rondes nodig om het duel te beslissen. Ze vocht gedreven en besliste het duel in 11-3 en 4-1. Het eerste goud voor deze dag was voor Isa.

De beurt aan de cadetten

Hierna was het de beurt aan cadetten Ismael de Lima, Charissa Maail en Djayden Zuidema. Robin van de Berg had helaas geen tegenstanders dit toernooi en keek mee vanaf de tribune. Ismael zat er goed in. Zijn eerste partij won hij eenvoudig. Ook de halve finale kon hij makkelijk naar zijn hand zetten. Hij wist de finale te bereiken en daar trof hij een zware tegenstander. Ismael weet een achterstand spectaculair om te zetten in winst door veel dubbele hoofdtreffers te scoren, wat leidt tot een derde, beslissende ronde. Helaas moest hij hier het onderspit delven. De Belg weet op het laatste moment te winnen met een trap naar het lichaam, wat ervoor zorgde dat Ismael het zilver om kon hangen. Djayden vocht een spectaculaire finale tegen een Belg. Beide heren wilden niet onderdoen voor elkaar en waren gewaagd aan elkaar. Het werd een spannend gevecht met luidkeelse aanmoediging van beide kampen. Uiteindelijk wint de Belg. Zilver voor Djayden. Charissa Maail mocht ook aantreden in een grote poule. Helaas kon zij haar voorronde niet winnend afsluiten en zou zij enkel met een ervaring rijker huiswaarts keren.

Junioren weten finale niet te bereiken

Ook bij de Junioren ging het er hard aan toe. Daniela Oost, Lieke Heling en Delano Zuidema kwamen in deze klasse in actie. Daniela moest een klasse hoger uitkomen, maar wist ook hier haar mannetje te staan. De eerste partij vocht ze overtuigend en in twee rondes wist zij haar tegenstander te verslaan. Ze moest lang wcahten op haar halve finale en helaas was haar tegenstander deze keer te sterk. Ze verloor deze partij en moest tevreden zijn met brons. Ook Lieke Heling wist haar halve finale niet te winnen. Ze maakte een paar mooie stoten deze partij, maar scoorde daar helaas niet mee. In de laatste seconden wist haar tegenstander een hoofdtreffer te scoren en daarmee de stand om te keren en de wedstrijd te winnen. Brons voor Lieke. Ook Delano lukt het niet de finale te bereiken. Hij keerde huiswaarts met een derde plaats.

1x goud bij de senioren

De senioren Maurice Hof, Brian Prent en Kevin Prent waren de laatsten die deze dag in actie zouden komen. Na lang wachten konden ook zij op de mat verschijnen. Voor Maurice waren er helaas geen tegenstanders in zijn klasse, waardoor hij omgepould werd naar een hogere klasse en in de poule bij Kevin kwam. Kevin won in deze poule het brons, maar Maurice wist de finale te bereiken en te overtuigen. Hij won deze finale van Saadoui Mohammad uit Hamburg. Op de Nederlandse Kampioenschappen vorige week zat Hof totaal niet in het gevecht, maar zaterdag ging het beter door zijn inspanning en wist hij zijn acties beter te verdelen.  De eerste ronde was voor Maurice. In de tweede ronde liep hij tegen een harde hoofdtreffer op en ging bijna K.O, herstelde goed en kon verder vechten. De beslissing van de wedstrijd moest komen in een derde ronde. Maurice wist het gevecht met goede scores naar hoofd en lichaam te winnen. Zwaargewicht Brian Prent wist helaas zijn finalepartij niet te winnen en keerde huiswaarts met zilver.

Afsluiting van een lange dag

Een lange dag werd afgesloten met een bezoek aan de Mac Donalds, waarna de lange rit naar huis volgde. Omstreeks 23.30 uur kwamen we aan in Hoogeveen met de volgende prijzen:

2x Goud
3x Zilver
6x Brond