Zwarte band voor Lotte

Lotte Kat geslaagd voor zwarte band taekwondo.

 

Vianen. De achttienjarige Lotte Kat van taekwondo vereniging Sidokwan heeft de hoogste kleur in de taekwondo sport behaald, zwart staat voor volwassenheid en vaardigheid in taekwondo. In 2016 was Kat Nederlands kampioen junioren.

Lotte stond zaterdag zelfverzekerd op de mat. De laatste maanden heeft ze hard getraind onder leiding van Peter Boertien en Cees van der Kooij. Het Dan examen vraagt veel van de concentratie. Het is moeilijk om in een volle sporthal je niet te laten afleiden en de technieken van examenstof  zo goed mogelijk uit te voeren. Lotte Kat begon met de stijlvormen, taegeuks en liep deze oefening op een paar kleine foutjes na foutloos en overtuigend. In de zogenoemde één-staptechnieken en zelfverdediging werd Kat geassisteerd door team genoot Naomi Latulola. Beide onderdelen zagen er goed verzorgd uit en werden fanatiek uitgevoerd, een zwartbander waardig.

In de eerste poging bij de breektest waarbij Lotte in één vloeiende beweging drie planken met voet en vuist moet breken, dreigde het fout te gaan. De eerste traptechniek, zijwaartse trap mistte. Kat nam de tijd om zich te herstellen en brak in haar tweede poging alle planken op correcte wijze.

Lotte kat wordt bij Sidokwan toegevoegd aan de Wall of Fame van zwart banders.