Sidokwan jeugd sterk in Oldenzaal

De taekwondo jeugd van Sidokwan waren zondag goed vertegenwoordigd op het jaarlijks terugkerende Mini Boeskool Toernooi van Hantei, de organiserende vereniging. Sidokwan komt graag in Oldenzaal. Clubtrainer Jari dekker:’ het toernooi wordt goed georganiseerd, strakke tijdschema en leuke prijzen. Voor ons ook een voordeel dat we niet ver moeten rijden. Vier uur ’s middags keerden we tevreden huiswaarts.‘ Tevreden kan je wel zeggen want de oogst voor Sidokwan was goed. Negen maal goud, zeven maal zilver en acht maal brons en vier maal een vierde prijs.

De pupillen, aspiranten en cadetten werden verdeeld in C-categorie (witte band tot groene band) en B-categorie (groene band tot rode band) In de Pupillen klasse waren Djyvano Zuidema en Isa Coenen de sterksten in hun poule. Voor Isa was dit haar eerste gouden medaille. Len. Mars kwam net een paar punten te kort voor goud maar was zeer tevreden met zijn tweede plek. Charissa Krikken en Rowena Oost beiden brons en Daan Meeusen eindigde in zijn poule op de vierde plaats.

In de aspiranten klasse had Sidokwan de meeste deelnemers. Badr Bengrad die vorig jaar nog eerste werd, had het dit jaar zwaarder en lukte hem niet om goed te scoren. Badr werd vierde, net Mick Wiekema en Leona Oosterhuis die voor het eerst vocht en zorgde voor spannende gevechten. Op de eerste plaats eindigden Daniëla Oost, Miguel Molenaar, Nathan DeLima en Jurre Mars in hun poule. De vier spelers uit de jeugdselectie van Sidokwan zorgden voor mooie en spannende gevechten waar publiek graag voor komt kijken. Het wordt bij Sidokwan een spannende strijd om de seizoenwinnaars bokaal. Aaron Oost, Clasic Pekel, Tristan Schipper en Robin Westerlaan waren allen goed voor zilver en Max Kruize, Djayden Zuidema, Ilse Schipper en Jeremy Xu eindigden als derde.

De Sidokwan cadetten stonden op het eind van het toernooi allen op het ereschavot. Lieke Heling, Dirk Boer en Robin van den Berg scoorden  goud, Julio Boxma en Alex van Dalen zilver en tot slot Delano Zuidema en Inas Bengrad Brons.