Open Rosmalense Taekwondo Kampioenschappen Sparring

Zaterdag 1 oktober, vroeg in de ochtend, vertrokken 15 leden van de wedstrijdselectie met hun coaches en supporters richting het zuiden van het land. In ’s Hertogenbosch werden voor de tweede maal de Open Rosmalense Taekwondo Kampioenschappen Sparring gehouden. Voor Sidokwan het eerste sparringstoernooi van het nieuwe seizoen. Tijdens dit toernooi werden ook voor het eerst de nieuwe wedstrijdregels van de WTF/TBN toegepast. Waar voorheen de partij bestond uit twee helften, worden er nu maximaal 3 rondes gedraaid. De winnaar is diegene die twee van de drie rondes weet te winnen.

Pupillen en aspiranten

In de ochtend mochten de pupillen (6-8 jaar) en aspiranten (9-11 jaar) op de mat verschijnen. Isa Coenen stond na twee jaar weer voor het eerst op de mat. En met succes! Zij wist haar eerste partij van een Belgisch meisje te winnen en belandde in de finale. Ook in de finale was zij te sterk voor haar tegenstander: Goud voor Isa. Goud was er ook voor Djyvano Zuidema. Ook hij vocht sterk en stond na een spannende halve finale in de finale. Zijn tegenstander in de finale wist hij makkelijk te verslaan en ook Djyvano mocht het goud om zijn nek hangen in de aspirantenklasse. Lenn Mars was de derde aspirant die in actie kwam. Hij mocht direct de finalepartij vechten en met succes. Na drie rondes was hij degene die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Bij de pupillen kwamen Vayenne Krikken en Faya Gerding in actie. Faya had het moeilijk in haar eerste partij en moest dan ook na drie rondes haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Brons was er voor Faya. Vayenne knokte haar eerste partij goed. In twee rondes wist ze haar tegenstander te verslaan en mocht ze door naar de finale. Daar trof Vayenne een Belgisch meisje, dat helaas te sterk voor haar was; Zilver voor Vayenne.

Cadetten, Junioren en Senioren

’s Middags kwamen de cadetten (12-14 jaar), junioren (15-17 jaar) en senioren (18+) in actie. Lieke Heling vocht in de juniorenklasse haar eerste partij erg overtuigend, maar had het zwaar. Zij wist haar sterke tegenstander in de derde ronde te overmeesteren en ging door naar de finale. Daar kon Lieke in twee rondes haar tegenstander verslaan. Met een paar mooie hoofdtreffers wist ze het goud binnen te slepen. Ook Maurice Hof stond op de hoogste trede van het podium. Tijdens zijn eerste wedstrijd als senior vocht hij sterk en de finale was dan ook snel bereikt. In de finale had Maurice drie rondes nodig. Met goede stoten naar het lichaam wist hij een paar keer te scoren. Goud voor Maurice.

Deze middag kregen we meer mooie finales voorgeschoteld. Bij de junioren wist Delano Zuidema zich naar de finale te knokken. In deze finale stond het na twee rondes 1-1 en moest een derde ronde een winnaar aanwijzen. In deze ronde ging het gelijk op, maar in de laatste seconden wist Delano’s tegenstander net wat meer punten te scoren en ging hij ervandoor met de eerste plek: Zilver voor Delano. Bij de cadetten was het Ismael de Lima die voor een spannende finale zorgde. Na een verloren eerste ronde, wist hij de tweede ronde naar zich toe te trekken. De beslissende derde ronde bleek de lange Belg helaas te sterk. Ismael verloor deze ronde en daarmee de finale. Een knappe tweede plaats voor hem. Damian van Duivenbode, Jurre Mars en Robin Westerlaan wisten hun finales ook niet te winnen en gingen ook met het zilver naar huis. Charissa Maail, Robin van de Berg en Djayden Zuidema mochten de bronzen plak om hun nek hangen.

Mooi resultaat voor Sidokwan

Zo vertrokken de 15 sporters na een lange dag allemaal met een medaille om hun nek naar huis: 5x goud, 6x zilver en 4x brons. Een mooi resultaat, waar de coaches trots op mogen zijn: