Lotte Kat Nederlands kampioen taekwondo.

                 Den Haag. Sidokwan heeft er weer een Nederlands kampioen bij. Lotte Kat was zaterdag de beste bij de dames in de klasse -67 kg. Chris Kloppenberg en Maaike Smit eindigde op een goede tweede plaats. Kevin en Brian Prent, Maurice Hof,  Damian van Duivenbode en Cherel en Sharon Scholtens eindigden allen  in Den Haag op de derde plaats. Een goud, twee zilver en zes brons bezorgde Sidokwan een achtste plek in het club klassement, een zelfde resultaat als in 2017.

 

Het was een spannende halve finale tussen Lotte Kat en Lamnadi uit Almere. Drie rondes vecht Lotte achter de feiten aan maar blijft haar punten scoren. Stand in de eerste ronde is 0 tegen 2 en tweede ronde 6 tegen 9. In de beslissende ronde begint Lotte sterk en scoort snel twee maal op het lichaam 10 tegen 9 staat op het score bord. Lamnadi valt aan naar het hoofd en maakt een goede hoofdtreffer nu staat zij weer voor, 10 tegen 12. Lotte kat geeft niet op en vecht gedreven door en net voor het eindsignaal maakt ook Lotte een goede hoofdtreffer en wint hiermee de halve finale met 13 tegen 12. De finale wordt een Sidokwan onderonsje. Maaike Smit vecht in de juniorenklasse en in de senioren klasse. Maaike behaalde bij de junioren klasse een goede  zilveren medaille. Maaike vecht sterk tegen Kloosterman uit Almelo en wint  met 9 tegen 4 maar in de finale tegen Lamnadi geeft zij in de laatste 10 seconden helaas de titel uit handen. Maaike mag in de seniorenklasse weer in herhaling. Zowel Maaike als Lotte gingen het gevecht om goud goed aan. In de tweede ronde komt Maaike nog aardig in de buurt maar is het Lotte die zaterdag met 8 tegen 4 met de titel mee naar huis mag gaan.

Chris Kloppenberg vocht bij de cadetten een sterk toernooi. De poule tot 53 kg was sterk bezet. Chris zat goed in het gevecht tegen Essakkati uit Roelof Arendsveen. Chris vecht gevarieerd en maakt scores naar het hoofd en lichaam, met 17 tegen 14 gaat Chris verder. Achine uit Eindhoven heeft meer moeite met Chris, die in de eerste ronde al uitloopt naar 9 tegen 1. Chris gebruikt goed zijn lengte voordeel en houdt Achine op afstand. Achine geeft niet op en maakt ook goede scores naar het hoofd maar de achterstand is te groot en Chris wint de halve finale met 15 tegen 8. In de halve finale tegen Ozturk uit Tilburg is Chris zich zelf niet en zien we niets terug van zijn gedreven vecht stijl. Ozturk wint met 20 punten verschil. Chris verliest weliswaar maar heeft een goed toernooi gedraaid en is zilver een mooi resultaat. Cherel en Sharon Scholten verloren beiden de halve finale. Maurice Hof begint het toernooi goed tegen Van Hof en wint met 9 tegen 6. In de halve finale is de latere kampioen  Brilhuis uit Almelo te sterk en neemt Maurice genoegen met brons op zijn eerste Nederlandse kampioenschap. Damian Van Duivenbode, ook goed voor brons vocht voor wat hij waard was, maar hij kon niet op tegen de klangere De Vreede uit Maastricht. Gebroeders Prent konden dit jaar niet verder komen dan de halve finale. Beiden zaten niet goed in het gevecht. Brian won wel zijn eerste partij tegen Nijhuis met 17 tegen 1 maar de latere kampioen Hamza El Baroud, Eindhoven zorgde in de halve finale ervoor dat Brian zijn traptechnieken naar het hoofd niet kon gebruiken. Kevin had geen antwoord tegen Patrick Jonker, Almelo. Die tactisch goed vocht en ook Nederlands Kampioen is geworden.