Kandidaten Sidokwan slagen voor hogere DAN graduatie

Vianen/Hoogeveen – Afgelopen weekend waren de nationale Dan examens Taekwondo in Vianen. Van Sidokwan deden er in totaal vier taekwondoka’s mee. Peter Boertien Vierde Dan, Leon van der Veen en Lotte Kat beiden  Tweede Dan en Danny van der Veen herkansing Tweede Dan.

Voor Peter was het 17 jaar geleden dat hij voor het laatst examen had gedaan. Een jaar lang heeft hij samen met partner Cees van der Kooij drie maal per week intensief getraind. Het vierde Dan examen is een zwaar examen welke bestaat uit veel onderdelen en daarom hebben beiden zich zowel technisch als conditioneel goed voorbereid. Tevens heeft Sidokwan zich laten bijscholen door nationale trainers.  Boertien begon het examen met veel zelf vertrouwen en straalde dat goed uit in de stijlvormen, zogenaamde Poomsee. De partner onderdelen met Cees van der Kooij vertoonden een vloeiend geheel met gedoseerde agressie en scoorde hoge punten bij de jury. Na het examen mocht Peter Boertien vol trots zijn Vierde Dan Diploma van de nationale examencommissie in ontvangst nemen.

De laatste jaren zijn Peter Boertien, Cees van der Kooij en Chris Stuivenberg vooral bezig om andere Sidokwanners te begeleiden naar de eerste Dan. Voor Leon en Lotte was het wat minder lang geleden, zij behaalden vorig jaar hun eerste Dan. Vervolgens zijn ze blijven trainen met als resultaat dat ze er dit examen weer bij waren.   Beiden wisten met een goede uitvoering het diploma in de wacht te slepen. Danny van der Veen lukt vorig examen in december niet het onderdeel de breektest te halen. De afgelopen weken heeft Danny dit goed geoefend en dit keer ging de breektest waarbij hij in een sprong twee planken moet breken in een keer door.

Chris Stuivenberg, die de groep het afgelopen half jaar heeft begeleid, was erg blij met het resultaat. Na de zomervakantie start Sidokwan weer met de voorbereiding op het Dan examen in december, ook hier zullen weer een aantal taekwondoka’s van Sidokwan aan meedoen.