Kamp Ameland 2023

Afgelopen weekend (2-3-4 juni) was het dan eindelijk zover: het wereldberoemde jeugdkamp Ameland voor de jeugdleden van Sidokwan en Henk Meijer TKD. Inmiddels zijn we de tel kwijt geraakt, maar we gaan al zeker 30 jaar richting Ameland om er daar een gezellig weekend van te maken. Met 22 kinderen van Sidokwan en 24 kinderen van Henk Meijer was het weer een mooie drukte. Als begeleiding gingen Anna, Kim, Maurice, Jay, Charlène, Marina en Nicole mee vanuit Hoogeveen.

Vertraagde boot

Het begon weer lekker in Holwerd, met een vertraging van 30-45 minuten. Dus even wat langer wachten op de boot. Maar toen deze eindelijk aan kwam varen, waren de kinderen meteen enthousiast. Voor veel kinderen was dit de eerste keer op een boot en ze keken hun ogen uit.

Eenmaal op Ameland stond de bus al klaar om de bagage op te halen. De bus is dit jaar gesponsord door onze hoofdsponsor Elis en daar zijn we heel erg dankbaar voor. Terwijl de bus volgeladen richting de kampeerboerderij rijdt, vertrekt de grote groep kinderen met de begeleiding te voet richting de Molenhoeve, waar we het komende weekend mogen verblijven.

Eenmaal aangekomen worden de bedden verdeeld en opgemaakt en krijgen de kinderen een broodje hamburger. Hierna maken ze zich klaar voor het avondprogramma: Sport en Spel en de Bosspeurtocht.

Vrijdagavondprogramma

Omdat dit jaar voor het eerst Henk Meijer zelf afwezig was, nam Nicole de taak van het groepjes verdelen op zich. De kinderen werden ingedeeld in 6 groepjes waarmee ze tijdens het vrijdagavondprogramma gingen strijden om de titel. Terwijl de speurtocht werd uitgezet door Kevin, Maurice, Jay, Liyan en Ruud, konden de kinderen beginnen met de sport en spel rondes. Er werd gevoetbald, gevolleybald en er stond jeu de boules op het programma. Er werden 6 rondes gespeeld en na een glas drinken werd de speurtocht uitgelegd.

Samen met een begeleider vertrokken de groepjes één voor één richting het bos. Met behulp van een zaklamp konden ze de aluminiumfolie op de bomen vinden en zo de juiste weg nemen. Onderweg kwamen ze opdrachten tegen en 4 posten, waar ze wat opdrachten mochten uitvoeren. Sommige post-leiders lieten de kinderen schrikken en dat was wel even eng. Gelukkig waren het Kevin, Liyan, Maurice en Jay maar!

Rond half 1 kwam de laatste groep terug bij de kampeerboerderij, waar de kinderen een kopje warme chocolademelk en een sneetje ontbijtkoek kregen. Op de uitslag moesten ze nog even wachten. Dat zou zaterdag tijdens de Bonte Avond bekend gemaakt worden. Langzaam maar zeker gingen de kinderen richting hun slaapvertrekken, waar het nog wel even onrustig bleef op sommige kamers!

6.45 opstaan

De volgende ochtend was het alweer vroeg dag. De kinderen werden gewekt met potten en pannen en luide muziek. Ze moesten zich snel klaar gaan maken, want om 7 uur gingen we starten met de ochtendloop.

Na een zware ochtendloop met leuke oefeningen tussendoor, stond het ontbijt alweer klaar. Uiteraard werd er goed gegeten, aangezien we de dag al flink actief begonnen waren. Na het ontbijt was er even tijd voor jezelf en konden de kinderen zich wat opfrissen. Om 10 uur moesten ze weer klaar staan in dobok (taekwondopak), want de strandtraining stond dan op het programma.

Gelukkig hadden we mooi weer en was het geen straf om ons naar het strand te verplaatsen. Helaas was de zee nog wat koud en erg ruig, maar toch wist een enkeling het na de training erop te wagen om een duik te nemen.

Zeskamp

Zaterdagmiddag was gereserveerd voor de zeskamp. De grote groep kinderen werd weer verdeeld in kleinere groepjes die mochten strijden om de titel. De zeskamp is elk jaar weer een favoriet onderdeel van velen en dan met name het Buikschuiven! Om de beurt glijden de kinderen van het groepje op hun buik over de buikschuifbaan en proberen de kegels aan het eind van de baan om te schuiven. We hebben weer hele mooie buikschuifacties voorbij zien komen. Ook de dienbladenrace is erg favoriet. Deze dag was Henk Meijer langs gekomen en hij geniet altijd erg van deze race. Hij mag dan ook zelf graag een balletje gooien om de bekertjes op de dienbladen om te zien gaan!

Naast deze twee spellen hadden we nog een estafette, het blinde sponzenspel, de pionnenroof en het ringgooien. Al met al een mooie middag waarbij we weer goed moesten smeren met zonnebrandcrème.

Na de zeskamp hadden de kinderen wat vrije tijd. Ze konden het dorpje ingaan om wat souvenirs te kopen voor zichzelf of voor papa en mama. Maar veel kinderen kozen ervoor hun zakgeld op te maken in de plaatselijke gamehal.

Rond 18 uur konden de kinderen weer aanschuiven voor de barbecue. Dit keer met heerlijk vlees gesponsord door Nazar Supermarket Groningen. Dat ging er goed in en was echt heel erg lekker.

Bonte avond: Tropical

De Bonte Avond stond dit jaar in het thema van Tropical. Deze avond werd gepresenteerd door Nicole en met de vele acts werd het weer een groot succes. We zagen goochelaars, moppentappers, danseressen en dansers en ook zangers en zangeressen. Er werd zelfs een quiz gepresenteerd door Esmee! De jury bestond deze avond uit Indi, Jay en Anna en zij hadden de moeilijke taak een top 3 aan te wijzen. Na lang beraad was de uitslag als volgt:

  1. Lisa en Isa met de Clap-Snap song (dans)
  2. Charissa en Vayenne met Bikini (dans en acrobatiek)
  3. Marijn, Isa en Ronja met een dans act

Alle drie mochten zij een mooie beker in ontvangst nemen.

Ook werd er bekendgemaakt wie die winnaars van de vrijdagavond en de zeskamp waren. Deze kinderen kregen een mooie medaille.

Een andere traditie tijdens de Bonte Avond van dit mooie kamp, is het limbodansen. De jongsten mochten als eerste en Vayenne en Aaron wisten dit te winnen. Bij de oudste kinderen kreeg Luna de medaille omgehangen.

Als laatste hadden we de modeshow, waarbij de kinderen hun Tropical-outfit mochten showen. Er zaten een paar mooie outfits bij, maar de prijs voor Beste outfit van de avond ging naar Esmee. Zij had een mooi tropisch jurkje aan dat haar moeder zelf had gemaakt. De bijpassende zonnebril maakte het hele plaatje af!

De avond werd afgesloten met marshmallows bij het kampvuur en Just dance!

De laatste dag

En toen was het alweer zondag. Deze ochtend niet zo vroeg als de zaterdag, maar wel op tijd. Rond 8.30 zaten de kinderen aan het ontbijt. Na het ontbijt moesten ze zich klaarmaken voor de laatste training op het eiland. Bij een schoolplein werd traditiegetrouw de laatste training gegeven. Er werd goed getraind en het was weer erg geslaagd. Na een paar mooie woorden van Jay bij de kampeerboerderij konden de kinderen hun tassen in gaan pakken en zich klaar gaan maken voor de terugreis.

Deze keer waren we ruim op tijd bij de boot en stonden we mooi vooraan. We konden de boot goed aan zien komen en de meeste kinderen vonden het toch wel weer fijn om naar huis te gaan. Daar op het vasteland stonden de ouders hun kinderen alweer op te wachten. Er werd gekust, gelachen en geknuffeld en iedereen vertrok weer richting huis.

Een mooi geslaagd kamp weer met vele nieuwe mooie herinneringen voor iedereen! Bedankt allemaal voor het fijne kamp en volgend jaar weer?!

Bekijk alle foto’s en filmpjes hier!