Jeugd Sidokwan op dreef in Leusden

      

Op het internationale taekwondo toernooi TTE-Open heeft team Sidokwan zaterdag drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles gewonnen.  Het internationale t oernooi was goed bezet met o.a. spelers uit Nederland , België, Duitsland, Ierland en Marokko.

Delano Zuidema vocht in een zware cadetten klasse. In de kwart- en halve finale wint Delano van Sanhaji uit Utrecht en Kermo uit Rotterdam. De finale tegen Simsek is een spannende partij. Delano is een slimme vechter en scoort met gevarieerde technieken. Toch is er een extra ronde nodig om de winnaar te bepalen.  Met een goed getimede achterwaartse trap is goud een feit voor Delano Zuidema. Ook cadet speler Maurice Hof wint goud door zijn finale tegen van der Heide te winnen. Maurice vecht aanvallend en scoort op lichaam en hoofd. Wanneer Maurice in de counter wil vechten geeft hij onnodig punten weg en wordt het toch nog spannend. Echter is het de Hoogevener die met 10 tegen 8 aan het langste eind trekt. Lieke Heling is de derde Sidokwanner met een gouden medaille. Lieke vecht in cadetten klasse en wint haar partijen voortijdig met ruim punten verschil. De halve finale van Laouchi uit Eindhoven met 23 tegen 3  en de finale tegen Huber met  28 tegen 8. Zaterdag was de achterwaartse trap het sterkste wapen van Lieke.

Miquel Moolenaar vocht zaterdag tactisch erg sterk en wint twee partijen (4-3 en 7-4) alvorens hij in de finale uitkomt tegen de Belg Kaidi. Aan het eind van de strijd komt er geen winnaar uit, de stand is gelijk. In de Golden Point ronde wordt er niet gescoord echter heeft de Belg een traptechniek meer gemaakt die net niet scoorde en daardoor als winnaar wordt uitgeroepen. Zilver met een dikke gouden rand voor Miquel. Na winst op Inderwich (12-7) vocht ook Daniela Oost haar finale partij. Zij moest , echter in IJaouane uit Rotterdam haar meerdere erkennen, zilver voor Oost. Chris Kloppenberg kon zijn finale partij door blessure niet vechten. De halve finale (Ozturk, Tilburg) won Chris kloppenberg met een spectaculaire trapcombinatie die naast de technisch K.O. echter ook de blessure veroorzaakte, hiermee moest Chris genoegen nemen met zilver. Verder was er zilver voor Maaike Smit, verliest op het nippertje met 4 tegen 6  van Lamnadi, Almere. Bronzen medailes waren er voor  Inas Bengrad Cadet) , Damian van Duivenbode (junior) en aspirant Jurre Mars die op weg naar de halve finale wel eerst nog twee partijen wint. Djayden Zuidema, Terrence Geraerds Thesingh,  Jeremy Xu en Isa Coenen bleven in Leusden buiten de prijzen.