Brian Prent wint brons op de Dutch Open.

Op het grootste taekwondo toernooi van Europa wint de Hoogevener Brian Prent in de juniorenklasse boven 78 kilogram een bronzen mediale. Prent die makkelijk van Leutrim Doroci uit Zweden won met 29 tegen 14 stuitte in de halve finale tegen Canada. Prent die nerveus de partij tegen  Khole Ho Sang begon kwam niet in zijn eigen ritme. Het gevecht ging drie rondes lang gelijk op tot 12 tegen 12. Hierdoor kwam de extra ronde waarin de golden point in het voordeel naar Canada ging. In de eerste plaats teleurgesteld dat de finale niet behaald werd kon de Hoogevener toch terugkijken op een geslaagd toernooi. Een toernooi waar de beste taekwondoka’s op de mat kwamen. Dit ervaarde ook Kevin Prent die tegen de absolute topper en de latere winnaar  Rami Azizav uit Azerbedjan kansloos ten onder ging. Ook Jari Dekker had het geluk niet aan zijn zijde. Hamza Adnan Karim een Duitse Turk die op de Europese Kampioenschap nog in de finale stond was een maat te groot voor de Dekker.