Brian Prent Nederlands Kampioen.

 

Den Haag. Sidokwan bereikt vier finales op de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo in Den Haag echter wint er maar één . Brian wordt Nederlands Kampioen in de junioren klasse +78 kilogram.  Brian zal later op de dag ook bij de senioren op  de mat verschijnen.  Hoofdtrainer Larry Meyer is enigszins teleurgesteld over het resultaat. ‘wij hadden meer verwacht en dat is ook realistisch. Er is goed gevochten door de finalisten en de partijen waren ook erg spannend om te zien. Ondanks de prestaties goed waren gaat het toch om het resultaat. Naast driemaal brons, drie maal zilver,  heeft Sidokwan een Nederlandse titel naar Hoogeveen gebracht en daar zijn we blij om.’

Voor het eerst werd de Nederlandse Kampioenschappen in de nieuwe sportcampus van Den Haag georganiseerd. Een mooi complex, kampioenschap waardig. Helaas kwamen er vrij snel problemen met het elektronisch scoring systeem. Het kwam onder andere voor dat goede hoofdtreffers niet scoorden.Er kwamen diverse protesten en irritaties bij spelers en coaches tijdens de gevechten.  De Taekwondo Bond besloot  het toernooi voorlopig te stoppen om samen met de gemeente Den Haag  het probleem op te lossen. Na kleine twee uren kon de gevechten verder gaan.  Ook kreeg de bond  in de aanloop naar het kampioenschap veel kritiek over het hoge inschrijfgeld bedrag en hoge toegangsprijs. ‘Ik ben best bereid om het hoge inschrijfgeld voor de spelers te betalen maar dan verwacht ik ook kwaliteit van de organisatie en dat was zaterdag beslist niet het geval.’ Aldus Larry Meyer die zich ook kritisch heeft geuit tijdens de coach bespreking.

De kadetten van Sidokwan streden voor het eerst op een NK. Het zal vast door de spanning zijn gekomen dat de vier jeugdige Sidokwanners onder hun eigen niveau hebben gepresteerd. Brons was er voor Cherel Scholtens en Chris Kloppenberg, die verliest van de latere winnaar Kaznahcan uit Oss. Junior Kim Kloppenbergvocht een goede finale tegen Bruggeman uit Almelo, maar ondanks haar gedreven inzet en haar wil om te winnen liep Kloppenberg te vaak tegen een hoofdtreffer op waardoor de achterstand steeds groter werd. Zilver voor Kim Kloppenberg. Teamgenoot Maaike Smit startte het seizoen erg sterk meet meerdere overwinningen echter kon ze op de NK haar vorm niet voortzetten. Smit vocht meer tegen haar zelf dan tegen Versteeg uit leiden. Technisch en tactisch onder de maat, brons voor Maaike Smit in de junioren klasse tot 68 kilogram.

Leon van der Veen en Brian Prent vechten beiden in de heren klasse tot 80 kilogram. Leon startte goed tegen Teun Wiegers uit Oldenzaal. Drie rondes staat de Sidokwanner voor en vecht een sterke partij, zestien tegen negen. Om in de finale te komen moet de Sidokwannner ook nog winnen van Hornberger uit Rotterdam. De Rotterdammer is ouder en fysiek sterker dan Leon. Leon probeert te scoren met zijn sterke voorste been, maar Hornberger is explosief en scoort veel op het lichaam. Leon schakelt over op meer agressie waardoor de kansen keren en in de laatste ronde nipt wint met 20 ten 18. Hiermee behaalt de Sidokwanner zijn eerste finale op een NK.

Prent heeft een zwaardere loting met aan de start  de ervaren Toon Bonarius uit Nijmegen. Brian scoort veel met zijn harde stoot techniek en haalt hiermee Bonarius uit zijn spel. Brian is mentaal sterk en  gaat mee in het hoge tempo van Bonarius. Na deze wist (14-4) komt Prent tegenover  Shelton Klas uit Rotterdam. Klas stond vorig jaar in de finale. Prent vecht gedreven en Shelton moet hard werken tegen de junior kampioen uit Hoogeveen. Prent heeft een lichte voorstand wanneer hij uitglijdt en een hoofdtreffer moet incasseren. Daarna wordt Klas sterker en wint met 17-12 uiteindelijk deze halve finale. In de finale komt Shelton Klas de andere Sidokwanner tegen. Leon van der Veen kent de reputatie van Klas maar is in vorm. Leon gaat het gevecht goed aan maar kan de winst niet naar zich toe trekken. Shelton Klas laat zien dat hij ervarender is vecht  sliim. Uiteindelijk wint Klas met een punt verschil. Van der Veen kan met zilver trots terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Leon van der Veen en brian Prent kunnen zich nationaal meten in de herenklasse tot 80 kilogram.

Kevin Prent komt als laatste op de mat. Kevin vecht een klasse hoger tot 87 kilogram. Kevin Prent wint de halve finale makkelijk tegen Altorf uit Zoetermeer.  In de eerste ronde is het al 12 tegen 4 en wint uiteindelijk met 21 tegen 5.  De andere finalist Bryan Zonderop begint het toernooi sterk door de huidige kampioenRob van de Ploeg uit het toernooi te halen. Kevin begint agressief tegen Zonderop en scoort goed. Ondanks Kevin constant Zonderop onder druk  houdt kan hij echter niet uitlopen. In de tweede ronde loopt Kevin tot twee maal toe onnodig in de clinchsituatie een hoofdtreffer op en staat dan met 6 punten achter. In de derde ronde lukt het hem niet meer op de winst naar zich toe te trekken en moet genoegen nemen met zilver.