Sidokwan wint prijzen op eigen toernooi.

                                                                                                  Het was zondag al vroeg druk in sporthal Valkenlaan te Hoogeveen. De parkeerplaats aan de Wolfsbosstraat staat vol. Taekwondo Jeugd Cup van Sidokwan was ook dit  jaar weer goed bezet. Negen verenigingen uit Oost- en Noord Nederland waren goed voor honderdzestig deelnemers. . Deelnemende clubs waren Taekwondo Center Henk Meijer  Groningen, KTA uit Groningen, Ciric Sport Drachten,  LMA uit Ten Boer, Kwon Hoogeveen, Hantei Oldenzaal, Aykac Enschede, Moo Gun Assen,  en Sidokwan Hoogeveen.  De clubtrainers doen graag mee in Hoogeveen omdat het toernooi strak en goed georganiseerd wordt. Deelnemers kunnen mooie bekers en medailles winnen,  die beschikbaar worden gesteld door hoofdsponsor Berendsen. De wedstrijdmatten werden gesponsord door Scholtens Antiek, Toyota Ruyne, Profix vloeren en DD-Sport.  Negen uur is de weging en tien uur start het toernooi met de opening. Een ceremonie welke je alleen bij Sidokwan nog ziet. Onder geleide van muziek komen de deelnemers per club de zaal binnen en worden onder luid applaus verwelkomd. Trotse familieleden die niet kunnen wachten om foto’s van hun kampioen te maken. De sfeer zit er goed in. Larry Meyer Hoofdtrainer en organisator heet iedereen welkom en richt zich op de deelnemers. Het moet een feestje worden voor de kids, iedereen is verzekerd van een prijs en Meyer garandeert dat iedereen aan het eind van het toernooi weer op tijd naar huis kan. Meyer houdt woord, want om kwart voor drie eindigde het laatste gevecht. ‘Mijn vrouw Sugar en ik zijl al weken van te voren bezig met ons jeugd toernooi. Maar we vinden het ieder jaar weer erg leuk om te organiseren. Het is ook goed fijn te horen dat iedereen tevreden naar huis gaat. Gelukkig heeft Sidokwan een fanatieke groep vrijwilligers die goed op elkaar ingewerkt is. En daardoor verloopt het toernooi erg goed. Het is een invitatie toernooi, we nodigen alleen clubs uit die het fijn vinden om bij ons te komen. Met de meeste clubs hebben wij al jaren een goede samenwerking.’ De spelers van Sidokwan hebben een goed resultaat neer gezet: Goud was er voor Dex Methorst, Djayden Zuidema, Fynn Zoetman, Miquel Molenaar, Kathy Dolfing, Dominique Duinkerken, Cherel Scholtens, Maurice Hof. Goed voor zilver Anna Beuving, Badr Bengrad, Jeremy Xu, Charissa krikken, Tristan Schipper, Quinten Abrahams, Robin van den Berg, Delano Zuidema, Evi Pluis Bentum, Daniela Oost en Lynn Arends. Tenslotte brons voor Dean Blokzijl, Isa Coenen, Nienke Folkertsma, Ilse Schipper, Sem Koopman, Robin Westerlaan, Lieke Heling, Inas Bengrad, Sharon Scholtens, Splinter Jonker, Pascal Reumer en Chris Lubbinge

Indeling en rooster open bedrijvendag zaterdag 4 november

10.00: Little Tigers o.l.v. Nicole
10.30: Gevorderden 9-14 jaar o.l.v. Jari
11.00: Kinderen 6-8 jaar o.l.v. Kevin?
11.30: UFW o.l.v. Johnny

12.00: pauze

13.00: Beginners 12-14 jaar o.l.v. Jari/Larry
13.30: 14+ leden o.l.v. Cees/Peter
14.00: selectie jeugd o.l.v. Jari
14.30: Hapkido o.l.v. Reynhoud
15.00: Beginners 9-11 jaar o.l.v. Jari/Larry
15.30: ‘Oudere’ selectie o.l.v. Larry

 

Sidokwan wint in België derde prijs in clubklassement

Ans  29/10/2017,

België. Op de laatste dag van de herfstvakantie vocht team Sidokwan uit Hoogeveen op het Internationale Ans Trophy taekwondo toernooi. Voor de jongsten van team Sidokwan was dit de eerste internationale ervaring en dat dit niet onverdienstelijk is verlopen blijk uit de derde prijs die coaches Jari Dekker en Manho Wong aan het eind van de dag in ontvangst mochten nemen. In het algemeen clubklassement de derde prijs halen is een heel mooi succes voor de Hoogeveners. Van de dertien deelnemers werden acht finale plaatsen behaald waarvan vijf gewonnen werden. Inas Bengrad moest een grote teleurstelling ondergaan. In haar poule bleek uiteindelijk geen tegenstanders te zijn, ook wilde de organisatie haar niet ompoulen in een zwaardere klasse. Een bittere pil voor deze jonge talentvolle vechtsters temeer zij haar  laatste toernooien gewonnen heeft.

Bij de senioren was het Kevin Prent die weer goud behaalde en Leon van der Veen brons. Junioren Brian Prent en Kim Kloppenberg waren de beste in hun klasse, Maaike Smit die haar laatste twee toernooien winnend afsloot haalde in Ans ook weer een finale plek, echter kwam zij tekort voor goud maar zeker goed voor zilver. Bij de cadetten viel er geen goud maar waren Chris Kloppenberg en Maurice Hof goed voor brons. Damian van Duivenbode viel buiten de prijzen. Bij de jeugd waren alle poules sterk bezet. Terence Geraerds Thesing en Lieke Heling beiden goed voor goud. Beiden vochten drie goede partijen. Delano Zuidema die ook een finale plek behaalde moest genoegen nemen met zilver. Robin Westerlaan vocht sterk in een sterke poule en won zijn eerste twee partijen, de halve finale verloor Robin en won hiermee brons. Miquel Molenaar verloor in dezelfde poule zijn eerste partij.

Zondag 12 november vecht jeugd team Sidokwan in Hoogeveen in sporthal Valkenlaan